جرعه‌ای از این شرابم نوش کن!

جرعه_ای از این شرابم نوش کن!-min

 

کیستم من؟

نازنینا!   من همانم که مرا      پیش از اینها     مهربان می‌یافتی.

در خیالت   یار دانا    خوش‌بیان و بی‌زیان   می‌بافتی.

بال بگشا در کنارم !   کودکی، تعطیل کن.

تا نگشتم بی‌قرارت   اندکی تعجیل کن.

یادت آید؟     می‌سرودم      باز باران با ترانه… ؟

یادت آید، می‌سرودی   زیر باران    با گوهرهای فراوان…

کودکی ده ساله بودی     دانه دانه …

گوش کن!      نه!

نازنینا!    با تأمل گوش کن!

خسته جانم!    بی‌قرارم !    بال بگشا در کنارم!   جرعه‌ای از این شرابم نوش کن!

 


کتاب

چرا از دیرباز به خواندن کتاب سفارش می‌شده است؟ مگر کتاب خواندن چه تأثیری در زندگی ما خواهد گذاشت؟

آیا نمی‌توان بدون خواندن کتاب رشد کرد؟ آیا نمی‌توان بدون مطالعه پیشرفت نمود؟ آیا در این روزگار با این همه مشکلات حوصله‌ و زمان مطالعه هم می‌توان داشت؟

این سؤالات و نظیر این پرسش‌ها ذهن خیلی از افراد را درگیر خود نموده است. براستی چرا؟

بی‌تردید، میل به داشتن یک چیز یا عدم تمایل به آن، به تجربه‌ی گذشته‌ی ما و اتفاقات مرتبط با آن برمی‌گردد. اگر آن تجربه، نتیجه‌ی لذت‌بخشی به همراه داشته، میل به آن کار نه تنها کم نمی‌شود، بلکه فزونی هم می‌یابد، ولی برعکس، اگر نتیجه‌ی بد و ناخوشایندی داشته، عدم تمایل و گاه نفرت از آن چیز را به دنبال دارد.

قطعاً اکثر ایرانی‌ها از کودکی خاطره‌ی خوبی از کتاب خواندن ندارند. براساس تعلیم و تربیت غلط در مدارس دانش‌آموزان در زمان مدرسه و امتحانات، بیشتر کتاب در دست می‌گرفتند. لذا استرس ناشی از شب امتحان و مقوله‌ی نمره هنوز در وجود بسیاری از افراد آزاردهنده است و آدمی از هر چیز آزار‌دهنده گریزان است و این امری طبیعی و بدیهی است. طبق آمار به طور متوسط هر ایرانی در هر 5 سال یک کتاب می‌خواند و این فاجعه است.

 


چالش کتاب

من برای رفع این حس ناخوشایند و ایجاد حس خوشایند و زیبا نسبت به کتاب فکر کردم یک فرآیند انقلابی رو رهبری کنم. اونم ایجاد یک چالش کتاب‌خوانیه.

در حقیقت چالش باید یه کار سخت باشه و در عین حال مفید و ارزشمند، اما من میخوام شما رو به چالش جذابی دعوت کنم یه چالش خوانش 21 روزه.

آغاز این برنامه، روز بسیار باشکوه و ارزشمندی هست. 24 آذر روز کتاب و کتاب‌خوانی، مصادف با 17 ربیع‌الاول، روز تولد پیام‌آور مهربانی و روز مهر و مهرورزی‌ است. قراره ما 21 روز به کتاب مهر بورزیم و 15 دقیقه با عشق مطالعه کنیم.

قراره ما و دوستان همراه به اتفاق، هر کجایی که هستیم و تحت هر شرایطی حتی تو دل جنگل یا کوه، 15 دقیقه قبل از خواب مطالعه داشته باشیم، یه مطالعه‌ی عاشقانه. در حقیقت، قراره  21 روز با هم زندگی کنیم… زیبا نیست؟!

چرا 21 روز

به عقیده‌ی بزرگان علم روانشناسی، 21 عددی هست که می‌تواند خیلی از عادت‌های خوب را در وجود ما نهادینه سازد.

نمیدونم از این چالش استقبال می‌کنید یا نه، ولی حتی اگه به تنهایی یا به همراه تعداد کمی از دوستان اهل کتاب و علاقه‌مند به مطالعه، این چالش رو به پایان برسونم، برام بسیار بسیار لذت‌بخشه. براستی! 15 دقیقه مطالعه، پیش از خواب به همراه نوشیدن دم‌نوشی معطر و آرام‌بخش، در فضایی آرام زیبا نیست؟!

حالا که بحث به اینجا رسید میخوام چند راهکار به شما بدم برای لذت‌بخش کردن فرآیند مطالعه.

چطور مطالعه را لذت‌بخش میشه کرد؟

  • خاموش کردن تلفن همراه و دور از دسترس گذاشتن عوامل حواس‌پرتی؛
  • انتخاب فضایی آرام، مناسب و راحت برای مطالعه؛
  • فراهم نمودن اسباب و ابزار مطالعه. ازجمله: دفترچه‌ی یادداشت، قلم‌های رنگارنگ، مداد، پاک‌کن، ماژیک رنگی، برگه‌های رنگی، ساعت شنی، کتابیار و … ؛
  • مزین کردن اتاق مطالعه یا میز مطالعه یا هر فضایی که برای این کار در نظر گرفتید، با گل‌های زیبا و معطر، که شوق بودن در آن محیط امر مطالعه را لذت‌بخش می‌کند؛
  • دم‌نوش‌های معطر و مورد علاقه‌ی خود را در زمان مطالعه آماده کنید و با نوشیدن دم‌نوش‌های گرم آن هم در فصل پاییز و شب‌های زیبای آن، شوق به خواندن و مطالعه‌ی دل‌انگیز داشتن را موجب می‌شود؛
  • روشن کردن شمع‌های معطر یا عودهای معطر که خاصیت آرام‌بخش دارند؛ به طور مثال، اسطوخودوس و گل‌های بهاری و … ؛
  • نوشتن جملات زیبا و انگیزشی با خط خوش یا تابلوهای زیبا و نصب در مقابل دیدگان؛
  • خرید کتاب‌های زیبا، خوش رنگ و رو و خوش‌بو و جذاب یا به امانت گرفتن کتاب‌هایی که دوست دارید؛
  • پس از آماده ساختن مقدمات مطالعه، نوشتن عهدنامه‌ی شخصی، بسیار در پایبندی و تعهد عملی به این فرآیند، مفید فایده خواهد بود؛
  • در نهایت پس از مطالعه‌ی کتاب در مورد اون با دیگران حر بزنیم و اونا رو به خوندن کتاب تشویق کنیم.

عهدنامه‌ی شخصی من در چالش 21 روزه

اینجانب ………………………… متعهد می‌شوم از روز 24 آبان 1398 به مدت 21 روز به اتفاق یک عده انسان‌های عاشق و فرهیخته، پیش از خواب به مدت 15 دقیقه مطالعه‌ی مفید داشته باشم.

                                                                                         امضا


جدول برنامه‌ریزی

از اونجایی که وارد شدن به کاری بدون برنامه‌ریزی علت همه‌ی شکست‌هاست. ورود به دنیای قشنگ و پر رمز و راز کتاب‌خوانی هم بدون برنامه‌ریزی، کاری است عبث. درنتیجه، باید با یه برنامه‌ریزی زمانبندی شده بریم جلو.

راستی! می‌تونید یک جدول زمانی 21 روزه درست کنید و عنوان کتاب و اگه تمایل داشتید زمان شروع و پایان مطالعه رو هر شب بنویسید.

من این کارو انجام دادم و برای دوستانی که در این چالش ما رو همراهی میکنن فایلش رو ارسال خواهم کرد.

 

دوست خوب و فرهیخته‌ی من! در صورت تمایل به مشارکت در این فرآیند لذت‌بخش، فرم زیر را تکمیل فرمایید تا پس از مشارکت 21 روزه از هدایای خوبی هم برخوردار شوید.

فرم مشارکت

مشارکت در چالش 21 روزه با عنوان «مهرورزی با کتاب» تاریخ شروع: 98/08/24

 


چرا من حتی تو اتوبوس، قطار و هواپیما کتاب می‌خونم؟

امروزه در زندگی‌های پر از چالش و تنش، کمتر کسی حال و حوصله‌ی کتاب خوندن داره، اما با همین زندگی ملال‌آور و روزمرگی‌ها، کسی که خواهان رشد و توسعه‌ی زندگی و بهبود فردی است، سعی می‌کنه با خوندن کتاب، معلومات خودش رو بیشتر کنه و از کتاب، برای زندگی شخصی و حرفه‌ای خودش ایده‌های جالب و جذابی رو بگیره.

هدق از آموزش چیه؟ خب! ما آموزش می‌بینیم که حال دلمون رو خوب کنه. آموزشی که زندگی‌مون رو بهتر کنه. آموزشی که موفقیت برامون به دنبال داشته باشه. رشد و ترقی برامون باشه.

خوندن کتاب هم یه نوع آموزشه و من از خوندن کتاب واقعاً لذت می‌برم، چون واقعاً بینش و دانش من رو بسیار زیاد کرده و بر تجربیاتم بسیار افزوده. لذا همه جا با این یار مهربان همنشین میشم حتی مترو،حتی قطار، حتی در هواپیما.

 


چرا مطالعه را دوست دارم؟

چون روش مطالعه‌ام مثل دوران مدرسه و دانشگاه نیست. درواقع، در زمان مطالعه قرار نیست دیگه همه چی رو حفظ کنم و استرس نمره رو داشته باشم، بلکه قصدم از خوندن کتاب، فهمیدن و یاد گرفتن و کسب تجربه‌ است و قطعاً بسیار متفاوت و لذت‌بخشه.

نحوه‌ی مطالعه‌ی من فقط روخونی صرف نیست. من کتاب رو نمی‌خونم، بلکه می‌خورم؛ همیشه همراه کتاب من حتماً چند ابزار هست. ازجمله: مداد، پاک‌کن، ماژیک رنگی، دفترچه‌ی یادداشت، کاغذ رنگی، ساعت شنی و خودگار.

 


چرا و چطور از این ابزار استفاده‌ می‌کنم؟

خب! من هنگامی که کتاب می‌خونم مطالب مفید یا خلاصه‌ی مطلب رو یادداشت‌برداری می‌کنم. جملات مهم و کاربردی رو هایلایت می‌کنم. با مداد گوشه‌‌ی کتاب یا در حاشیه‌ی کتاب، مطالبی که مرتبط با موضوع باشه رو یادداشت می‌کنم و گاهی هم با کشیدن شکلک ابراز احساسات می‌کنم.

اینطوری هم از کتاب خوندن لذت می‌برم و هم یه روزی که به مطلب خاصی نیاز داشته باشم با دیدن کتاب، مطالب خونده شده سریعتر به خاطرم میاد.


عادت‌های غلط مطالعه

برخی از رفتارهای نادرست در امر مطالعه منجر به آزردگی خاطر و خستگی و درنهایت، عدم لذت از فرآیند مطالعه می‌شود. از جمله:

  • راه رفتن
  • بلند خواندن
  • عدم تمرکز
  • سرگردانی دید
  • برگشت چشم به عقب
  • عدم آماده‌سازی ابزار کار
  • کلمه‌خوانی و محدودیت دید
  • عدم حذف عوامل حواس‌پرتی
  • چک کردن موبایل یا پاسخ‌گویی به تلفن

ادامه دارد…


 

تصویر نیکی درزیان

نیکی درزیان

اینجانب نیکی درزیان کسی که همواره می‌اندیشد به بهبود فردی خود و دیگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up